MISTR ČR 2017, 2018, 2019, 2021 a 2022

Junioři v úvodu jarní části prohráli s Hostivaří o jeden gól

Junioři 05.03.2019   Tomáš Tuček  Pavlína Šachová

Junioři - pátek 01.03.2019

4:3
HBC Hostivař (1:1;2:1;1:1) HC Kert Park Praha
Branky: Kovárník, Mika, Hrdlička
Sestava Kertu : Šach – Suchánek, Hrdlička, Herzigová, Jizba D, Kosinová, Charbuský, Šebek – Jágr, Kovárník, Sedlák, Krbec, Hustoles, Patočková, Manhartová, Mika, Mikeš, Janiurek, Síla

První zápas jara se odehrál v pátek od 19.00 hod, na Palmovce, kde Hostivař přivítala náš tým juniorů. Byl to úplně jiný zápas, než v září na Lužinách.

Hostivař byla co do počtu střel aktivnější, avšak naši junioři dobře bránili. První gól vstřelil Jakub Kovárník v desáté minutě první třetiny a to, když rozhodčí nařídil trestné střílení. Na konci první části Hostivař vyrovnala a tak se šlo do kabin za stavu 1:1. V druhé třetině nejprve Kert Park dvakrát za sebou inkasoval, poté se parádně z dorážky trefil Martin Mika.

Ve třetí třetině se trefil od modré obránce Pavel Hrdlička a stav byl 3:3. Hra již bylo o poznání vyrovnanější, vše ale narušovalo vylučování na obou stranách. Dvě minuty před koncem dal ale Jan Čejka rozhodující trefu za záda Martina Šacha. Stav 4:3 si Hostivař pohlídala až do konce.

Hodnocení trenéra Karla Manharta:

Na Palmovku jsme jeli podat co nejlepší výkon a pokusit se soupeři sebrat nějaký bod. Hostivař disponuje velice kvalitním a širokým kádrem. V první třetině nás soupeř jednoznačně přestřílel a jen díky výbornému výkonu našeho brankáře Martina Šacha byl stav nerozhodný. Ve druhé a třetí části se hra opticky vyrovnala a to jak naším zlepšeným výkonem, tak četným vylučováním na obou stranách. Pozitivní je, že jsme v utkání dotáhli dvoubrankové manko. Co nás může mrzet, jsou dvě zbytečně obdržené branky. Ta první v závěru úvodní patnáctiminutovky a ta druhá po nahození od mantinelu zpoza modré čáry. Hostivař v závěru utkání potrestala naše chyby a tím brala všechny body. Utkání se hrálo ve velice rychlém tempu a věřím, že jsme se do dalších kol dobře rozehráli.

Fotogalerii od Pavlíny Šachové naleznete pod tímto odkazem.

  Tags: , , , , , ,