MISTR ČR 2017, 2018, 2019, 2021 a 2022

Rozhovor s Rostislavem Kurfürstem

Muži A 18.12.2011   Michal Pěch


Dobrý den trenére dodatečně a skoro s půlročním zpožděním Vás vítáme u nás v klubu a přijměte od nás omluvu, že jsme s Vámi jž nestihli rozhovor před sezónou. Vraťme se o pár měsíců zpět, čím to že se nakonec Rostislav Kurfürst rozhodl přijmout nabídku Kert Parku vést „A“-tým?

Nejdříve jsem byl po ukončení angažmá v Plzni rozhodnut si od hokejbalu odpočinout. Pak ale přišel titul mistrů světa,předběžný zájem vedení svazu vést i nadále reprezentaci,nabídka z Prahy,obrovská chuť,výzva…je to na delší povídání.

Jak moc jste za těch pár měsíců stihl poznat všechny lidi kolem našeho klubu a jak ste zatím spokojen se spoluprací s vedením klubu?

Lidé kolem jsou určitě obrovské plus a moc jim fandím. Na některé jsem po účinkování v Plzni změnil názor, samozřejmě k lepšímu. Spolupráce - spokojenost.

Podmínky jsou asi vůči Plzeňské hale nesrovnatelné viďte, především co se zázemí týče?

Tak hala je hala,ale vždy to není vše.

Pojďme k „A“-týmu, v čem vy osobně vidíte největší rozdíly v trénování Plzně a Kert Parku a je něco co Vás buď pozitivně či negativně překvapilo na našich hráčích při Vašem příchodu?

Nechci se vyjadřovat k rozdílům. Musím říct,že mě práce v Praze určitě moc baví.Trénujete kluky,kteří chtějí pracovat na sobě,zlepšovat se,navíc poslouchají a snaží se dělat to, co jim řeknete,chtějí něčeho dosáhnout,makají,dřou,věří a milují hokejbal. Co víc si může trenér přát?

Narovinu asi nikdo včetně Vás nečekal, že po podzimu povedeme Extraligu se sedmy bodovým náskokem…

Já ano. Ne, to byla jen taková legrace. Já čekal větší náskok. Ne. Teď vážně. Samozřejmě nečekal. O to víc si toho všichni vážíme a zavazuje nás to k ještě většímu úsilí.

Kde hledat dosavadní příčiny prozatimního velkého úspěchu týmu, ale i kvalitní předváděné hry. Co se muselo zásadního změnit, aby to takhle začalo šlapat?

Samozřejmě každý trenér si přinese cosi svého, jinou filozofii,jiné postoje,jiný systém,komunikaci,jednání…Museli jsme najít „společnou řeč“,já a tým. Chci říct,že postavení v tabulce a hlavně předváděná hra, je především zásluhou všech hráčů. A já jen před nimi smekám.

Asi náš tým v jarní části nečeká nic lehkého, každý se na nás dobře připraví, mužstvo bude muset své výkony z podzimu potvrdit a navíc všichni budou plní očekávání na play-off které nám již neunikne, co na to trenér?

Do soutěže jsme šli s tím,že chceme play-off, pak ,co nejlepší umístění,no a dál….Samozřejmě to bude těžké,ale my se nemusíme bát nikoho,věříme si.Před sezónou s námi nikdo nepočítal,my můžeme jen příjemně překvapit,favorité jsou jinde.Já vím, to nejdůležitější teprve přijde. Mě samozřejmě těší nejen současné postavení v tabulce, ale hlavně přístup hráčů a předváděná hra.

Kdo je podle Vás v současné době aspirantem na mety nejvyšší v Extralize a věříte v nějaké překvapení v jarním play-off?

Mužstva jsou velmi vyrovnaná,v play-off záleží na mnoha faktorech,aktuální forma,zranění,širokost a vyrovnanost kádru,psychická pohoda…Favorit?Nechci a nebudu se vyjadřovat. Většinou favorité nevyhrávají. My mezi favority před sezónou nepatřili,tak se uvidí.

Asi rozhodující do jarních bojů bude zimní příprava. Jste známý tím, že příprava musí být kvalitní a tvrdá, aby bylo z čeho na jaře brát. Jak bude vypadat ta letošní a dojde i na Vaše oblíbené překážky?

Překážky,překážky,překážky….a nejen ty zatracené překážky. Dřina a zase jenom dřina.Kluci to chtějí,přímo to vyžadují,tak proč bych jim to nesplnil.

Budete chtít v zimní pauze nějak kádr pozměnit či doplnit, když to takhle fungovalo?

Nebudu se vyjadřovat, uvidíme. Je to složitější.

Jaké má či si sám dává Rostislav Kurfürst předsevzetí do nového roku 2012 a máte nějaký vzkaz pro čtenáře, hráče, fanoušky našeho klubu?

Víte, já mám na prvním místě rodinu, tak většina těch předsevzetí je spjata s mojí rodinou. A ty sportovní? Nechám si je raději pro sebe a možná po sezóně se k nim vrátíme.Vzkaz pro fanoušky - buďte trpělivý, tolerantní a spravedlivý.Jinak hodně zdraví do Nového roku 2012.

Děkujeme za rozhovor

  Tags: , , , , , , ,