MISTR ČR 2017, 2018, 2019, 2021 a 2022

Kert Park ovládl Československý Superpohár 2018!

Muži A 28.10.2018   Ondřej Novotný  Michal Pěch

Československý Superpohár - sobota 27.10.2018

9:1
HC Kert Park Praha (2:0;4:1;3:0) HBK Kometa Vrútky
Branky: 6. Čejka (Postulka), 7. Plzák (Čejka), 17. Wrobel (Fejfar), 17. Plzák, 21. Zvonek (Šperl), 25. Kruček (Fejfar, Šlehofer), 38. Zvonek, 41. Postulka (Dejneka, Plzák), 44. Čejka (TS) – 25. Rechtorík (TS)
Sestava Kertu : Mikl (33. Mroviec) – Dulava, Šperl, Blaško, Dejneka, Plzák, Markytán, Bureš, Kaucký – Kruček, Fejfar, Zvonek, Šlehofer, Danko, Wrobel, Rozenberg, Čejka, Postulka, Javorka

Sobotní odpoledne patřilo na Lužinách střetu českého a slovenského hokejbalového mistra poslední sezony 2017/2018. Pořádající Kert Park tak v Superpoháru přivítal celek Kometa Vrútky, kterému se však nevydařil vstup ani do první třetiny, tak ani do té druhé. Když naopak čeští svěřenci trenéra Kuny v ofenzivě neváhali, tak z toho byl po konečném zúčtování až devítibrankový debakl hostů! Historicky sedmé porovnání sil v tomto režimu tudíž ukořistili tentokrát zaslouženě Lužinští, kteří si napravili chuť po prohraném loňském střetnutí ve Skalici.

Pražané udávali tempo hry už od začátku

Začátek zápasu přinesl po chvíli hned velkou šanci domácího Wróbela, který sice pálil nikým nehlídaný, slovenský brankář si ale na jeho střelu počkal a lapil ji. Netrvalo však dlouho a skóre utkání už otevřeno bylo. V šesté minutě si od pravého mantinelu naběhl před klec Čejka, který napodruhé dokázal bekhendem dostat Pražany do vedení. Chvíli na to byl Čejka hlášen jako střelec i druhé trefy, jeho dobrou práci, zakončenou střelou z pravého kruhu, ale ještě tečoval před gólmanem Vrútek Plzák, který tak byl právem označen později za střelce. Druhá polovina první periody už tolik pro diváka atraktivní nebyla, slovenský mistr se sice dostal také ke střeleckým pokusům, za Mikla ale ani jeden neprošel. I tak se ale stála hodně ofenzivní bitva!

Začátky prvních dvou třetin rozhodovaly

Povedený vstup do další části zápasu předvedl Kert Park i ve druhé třetině. Klasickou extraligovou souhru nejprve ukázal při přesilové hře nahrávající Fejfar napříč třetinou a z první zakončující Wróbel. Hned z dalšího vhazování se po míčku vrhl Plzák, který ho i ulovil a samostatný postup na branku poté zakončil svým druhým gólem v utkání a domácím poté celkově čtvrtým. Když pak zanedlouho využil hru čtyři na čtyři Zvonek, a také se zapsal na střeleckou listinu, bylo to pro slovenského brankáře Bolibrucha už příliš a do branky tak nastoupil Kubala.

Změna v brankovišti nejprve hosty nenakopla a po brance Jiřího Kručka prohrávali už o drtivých šest branek! Poté však už přišla sympatická část i od Vrútek, kteří se ani přes rozhodnuté skóre nepřestaly směrem dopředu snažit a byl to tak Kert Park, jenž dlouho musel myslet výrazně také na defenzivu. Vrútky dokonce dostaly výhodu trestného střílení, které si vzal na svá bedra Rechtorík, jenž předvedl tuze rychlé ruce a povedeně snížil na 1:6 z pohledu Slovenska.

Kert bezpečně došel do vítězného konce

Domácí strážce svatyně Mikl musel už po necelých dvaceti vteřinách třetí části lovit míček z branky. Hosté však této trefy dosáhli po kopnutí, což neuniklo ani sudím a na skóre se tudíž nic neměnilo. A tak se bojovným hokejbalem z obou stran pokračovalo i nadále. Další změna skóre přišla opět ze strany Kert Parku, když ve vlastním oslabení parádně prokličkoval celým hřištěm Zvonek a připsal svoji druhou branku. Slovenský Dejneka, ovšem v barvách domácích, poté připravil další branku, a to když nahrával do výhodné pozice na Postulku, jenž byl taktéž po pohledné kličce úspěšný. V té době už byl v brance Kertu místo Mikla Mroviec, jenž musel předvést hned několik úspěšných zákroků, ten nejvážnější asi po střele Čavajdy, kterou úspěšně lapil nakonec až na brankové čáře.

Poslední slovo měli ještě jednou domácí, a to když samostatné trestné střílení proměnil Čejka, který se tak stal už třetím dvoubrankovým střelcem domácích. Český mistr posledních dvou sezon CROSSDOCK Extraligy tudíž zaslouženě nad své hlavy zvedl další cennou trofej a napravil tak loňské zklamání ze Skalice, kde prohrál po samostatných nájezdech.

  Tags: , , , , , ,