MISTR ČR 2017, 2018, 2019, 2021 a 2022

V sobotu od 14:00 vypukne Československý Superpohár, buďte s námi u toho!

Muži A 26.10.2018   Ondřej Novotný

Nadcházející víkend si dává CROSSDOCK Extraliga přestávku, je tu však Československý Superpohár 2018, ve kterém se Kert Park tentokrát už v domácím prostředí bude snažit napravit loňské zaváhání ve Skalici!

Nebudeme reprezentovat jen náš klub, říká trenér Kuna

Sobotní druhá hodina odpolední přiláká na pražské hokejbalové hřiště na Lužinách nejednoho hokejbalového fanouška. Domácí Kert Park se zde totiž střetne se slovenským celkem Kometa Vrútky, tedy slovenským úřadujícím mistrem! „Na zápas se všichni moc těšíme, je to pro nás prestižní akce. Československý Superpohár jsme si už vyzkoušeli vloni, kdy jsme sehráli vynikající těžké utkání v Skalici, byť pro nás se špatným koncem. Nynější situace je teď sice trochu jiná, protože soupeře z Vrútek tolik neznáme. Ale s ohledem na to, že se to hraje podstatě k výročí sto let od založení Československa, tak nereprezentujeme pouze Kert Park, ale celý český hokejbal,“  má před utkáním jasno trenér českého mistra David Kuna, který dodává: „Všichni se budeme snažit a uděláme vše pro to, abychom uhráli co nejlepší výsledek, a chceme ze hřiště samozřejmě odejít, jako ten vítězný tým!“

Celek z Lužin se po víkendových zápasech a především skvěle zvládnuté středeční dohrávce na Kladně nachází ve výborném rozpoložení. Navíc už nemusí mít tak velké starosti se sestavou, jelikož marodka už nesčítá tolik hráčů, jako třeba tři týdny nazpět. I bez chybějícího lídra Martina Kručka už Kert Park vede extraligu o šest bodů a drží si zápasovou šňůru bez ztrát, kterou rozhodně nebude chtít přerušit ani bonusovým utkáním za další mistrovský ročník. „Je to pro nás odměna za to, jak jsme zvládli loňskou sezonu. Máme co napravovat za předchozí zaváhání z minulého roku, takže doufám, že budeme pokračovat v naší momentální formě a předvedeme to nejlepší, co umíme,“  přeje si Dalimil Zvonek, který ve středu střílel svoji první extraligovou trefu v letošním ročníku.

Kluci, kteří hráli na Slovensku, nám něco o soupeři říkali

Kometa Vrútky minulý ročník přepisovala svoji klubovou historii, za sebou nechala slovenské velikány třeba z Nitry, Martina, Skalice a sama ukořistila hodně cenný triumf v podobě extraligového „majstra“. Velkým vykřičníkem by pro Lužinské mělo být i to, že Vrútky vedou slovenskou soutěž i v letošním ročníku, a to kromě dvoubodového náskoku po osmi zápasech, mají navíc jedno utkání k dobru! „O soupeři osobně nevím skoro nic. Radovan Dejneka a kluci z Jihlavy, kteří na Slovensku hráli, nám něco říkali. Spíš čekáme, s čím oni na nás vyrukují. Já ale očekávám hodně atletický hokejbal, že budou hodně střílet a budou nepříjemní,“  přemítá dále Zvonek. Zápas bude živě vysílat televize SPORT 5!

  Tags: , , , , , , ,