MISTR ČR 2017, 2018, 2019, 2021 a 2022

Premiérový střelec Střecha: Nebylo na co čekat, komentoval kanonádu Kert Parku

Muži A 25.10.2018   Ondřej Novotný  Michal Pěch

CROSSDOCK Extraliga má po minulém víkendu nového lídra, Kert Park svoji dominanci navíc potvrdil i ve středu na Kladně, kde se od druhé třetiny dohrávalo měsíc nazpět přerušené utkání. Rysové sice vedli o dvě branky, po excelentní prostřední periodě ze strany hostů však přišla pro diváky nevídaná otočka zápasu ze stavu 0:2 na 5:2 z pohledu mistra posledních dvou sezon. Středočeši už se na podobný zvrat ve třetí části nezmohli a mezi slavícími hráči tak byl i Jan Střecha, který měl ze své trefy obzvlášť radost. Byla totiž premiérová v dresu Pražanů!

Honzo, v nedělním televizním duelu jste říkal, že doufáte už v prolomení té vaší střelecké smůly v Kert Parku. Nakonec se vám to povedlo až ve středeční dohrávce na Kladně, ale jakým způsobem, že?

(směje se) To tedy, konečně se mi to povedlo, i když to byl, jak říkáte, hodně šťastný gól, když jsem střílel zpoza branky a míček se odrazil od Honzy Jirotky do sítě. Všechno to ale pramenilo z toho našeho začátku, řekli jsme si, že nemáme co ztratit, prohrávali jsme 0:2 a nemohli jsme na Kladno jet s ničím jiným, než s aktivní hrou směrem dopředu. Nakonec se nám povedla ta druhá třetina skvěle, to byl opravdu z naší strany uragán, navíc jsme mohli dát klidně i více než jen pět branek.

Věříte tedy, že už teď kromě asistencí začnou přibývat také branky?

Tak snad ano! (usmívá se) Musím se ale přiznat, že ty statistiky produktivity moc nesleduji. Ono je to hodně o psychice, když přijdete do týmu, kde se od vás nějaká gólová produktivita očekává a vy to nenaplňujete, tak je to pochopitelně složitá situace. To pak člověk několikrát při zápase hledá přihrávkou spoluhráče a je stále neúspěšný. Budu to tak teď asi zkoušet více směrem na branku, abych začal být zase více gólový. (usmívá se)

Srandiček bylo dost, začátkem zápasu ale všechny skončily

Zpět přímo ke středečnímu zápasu, pomohlo vám paradoxně to, že jste veškeré síly mohli dát pouze do dvou třetin? Stejně tak to měl ale i domácí celek…

Určitě, to bylo jedno velké plus. Navíc s tím, jak už jsem říkal, že nemáme na co čekat, museli jsme hrát pouze a jenom do útoku, jinak bychom se ke zvratu toho nepříznivého výsledku nedostali. Šli jsme do toho aktivně hned od prvního střídání, za což jsme byli i odměněni rychlým snížením. Zdálo se mi, že jsme naši hrou Kladno trochu zaskočili, protože v té druhé třetině moc nevěděli, jak na nás mají hrát. Bohužel jsme je ve třetí části našimi fauly pustili zpět do hry, naštěstí ale na více než snížení už z jejich strany nedošlo.

Dokážete se teď se spoluhráči přeorientovat, že vás v dalším zápasu už budou čekat znovu tři a ne dvě třetiny? (úsměv)

(rozesměje se) Zrovna jsme si z toho dělali srandu, že nikdo z nás nepamatuje, aby šel do zápasu a už prohrával o dvě branky. Honza Blaško navíc začínal zápas na trestné, protože si musel odpykat zbytek trestu. (směje se) Takže srandiček bylo dost, ale se začátkem zápasu už to všechno skončilo a šli jsme do každé situace všichni naplno.

Lajny se ustálily, se svými spoluhráči si dokážeme porozumět

Zvykl jste si už na hru Kert Parku? Každý přestup totiž určitě vždy chce svůj čas, a to není pochopitelně jen v hokejbalovém prostředí.

To je pravda, ale teď už mohu říct, že zvyknul. Ten systém pro mě byl samozřejmě zase něco jiného, jednotlivé lajny se nyní už ustálily, hraji s Tomáše Wróbelem a Petrem Dankem. Na hřišti si dokážeme porozumět, a to je pro úspěch velký pozitivní základ.

Vídán jste občas i v dresu prvoligové Jihlavy, jak to tedy letos kombinujete?

Přednostně hraji extraligu za Kert Park, když je ale volno, tak mile rád jdu hrát i za mateřskou Jihlavu.

  Tags: , , , , , , , ,