MISTR ČR 2017, 2018, 2019, 2021 a 2022

Na Kladně opět řádil uragán, tentokrát však ten Lužinský! Kert Park otočil dohrávané utkání i díky pěti brankám ve druhé třetině

Muži A 25.10.2018   Ondřej Novotný  Michal Pěch

CCM Extraliga - středa 24.10.2018

3:6
HBC Alpiq Kladno (2:0;0:5;1:1) HC Kert Park Praha
Branky: 8. Štěpáník (Špaček), 11. Hrabár (Haisman, Barnošák), 38. Šíma – 16. Fejfar (Zvonek), 17. Střecha, 19. Wróbel (Danko), 25. Zvonek, 28. Fejfar (Wróbel, Zvonek), 45. Danko (Wróbel, Mikl)
Sestava Kertu : Mikl (Mroviec) – Dulava, Šperl, Dejneka, Blaško, Kaucký, Markytán, J. Kruček, Fejfar, Zvonek, Střecha, Wróbel, Danko, Čejka, Šlehofer, Rozenberg, Postulka. Rozhodčí: Koskuba, Šulo

Dohrávka 5. kola CROSSDOCK Extraligy byla na programu ve středu ve večerních hodinách. Velká výhoda byla na straně Kladenských, kteří do dohrávaných dvou třetin šli za vedení 2:0. To, co ovšem hostující Pražané předvedli, ale čekal asi jen málokdo. Kert Park totiž pěti brankami za patnáct minut a suverénním výkonem otočil nakonec zápas do vítězného konce. Rysové svůj výkon zlepšili až ve třetí části, více než na snížení se ale už nezmohli. Pražané tak vedou extraligovou tabulku o šest bodů!

Tehdy to bylo ještě hlavně o Kladnu

První třetina duelu se odehrála už měsíc nazpět a pro Kladno to s porovnáním dohrávky zápasu bylo jako noc a den, respektive jako den a noc. Tehdy se totiž vstup do zápasu povedl jednoznačně lépe rysům, kteří se dostali do vedení díky brance Štěpáníka, jenž ovšem od druhé části kvůli zranění hrát nemohl.

Kert Park poté nabídl domácím hned dvojnásobnou početní výhodu, která se pochopitelně pro úspěch musí využít, za což se zasadil brankou novic v seniorském národním týmu Jiří Hrabár. Tehdy to bylo sice vše, Středočeši byli ale na koni a měli celek z Lužin na lopatě. Přestávková průtrž mračen, vichřice a další počasí, které se neslučovalo s pokračováním utkání domácím zkazilo plány na tříbodovou kořist.

Neskutečná suverénní třetina Kert Parku!

A tak se zápas dohrával až o měsíc později, předposlední říjnovou středu. Kert Parku v té chvíli podstatě nezbývalo nic jiného, než vrhnout všechny síly do útoku a pokusit se o zvrat výsledku. A ten se hostům povedl více než náramně! Za oběma mančafty bylo teprve třicet vteřin pokračování a po střele Tomáše Fejfara po vhazování to bylo rázem o jednu trefu. Netrvalo dlouho a premiérová branka Jana Střechy z Jihlavy, který míček odrazil od kalhot Jirotky do sítě, už znamenala vyrovnání!

Kert ještě přidal a nechtěl Kladno vůbec pustit do hry, což dokazuje i situace ze začátku osmnácté minuty, kdy si hosté ukořistili dokonce vedení! Danko nahrál od levého mantinelu na zadní tyčku, kde dobíhal Tomáš Wróbel - 2:3! Když poté v polovině druhé třetiny naběhl mezi kruhy Dalimil Zvonek a propálil vše, co mu stálo v cestě, Kladenští nevěřili vlastním očím. Bohužel pro ně, netrvalo dlouho a bylo jim ještě hůře. Přesilovková souhra s koncovkou Fejfara znamenala vedení Kert Parku už 5:2!

Kladno se zvedlo, hosté faulovali

Domácí se ve třetí části zápasu sympaticky nevzdali, i když všem přihlížejícím divákům muselo být jasné, že si hosté nechají případně vedení vzít už jen hodně těžko. K tlaku rysů hosté pomáhali fauly, kdy se Středočeši mnohokrát dostali k dobré a pohledné kombinaci, která ale často končila střelou jen do výstroje Mikla nebo mimo tři tyče.

Když však v polovině třetí části unikl obraně Radek Šíma a následně zakončil do odkryté branky, Kladenské to ještě více nakoplo - 3:5. Na nic pro konečný výsledek podstatného však už nedošlo, Kert Park tudíž vybojoval zaslouženě tři body, které ho na čele tabulky katapultovaly už do šestibodového náskoku!

Hodnocení trenéra David Kuna:

Na Kladno jsme se k přerušenému zápasu vrátili samozřejmě s nějakým záměrem, protože ta situace pro nás nebyla dobrá, když jsme s tak silným soupeřem, jako je Kladno, prohrávali 0:2. Věděli jsem, že i díky tomu handicapu, který jsme potřebovali smazat, jinak bychom neuspěli, už nemáme co ztratit. Naše situace tak rozhodně nebyla ani trochu jednoduchá, takže za to, že jsme ji i tak dokázali zvládnout, musím dát před klukama klobouk dolů! Druhou třetinu jsme zvládli excelentně, i když nám velice pomohl ten první brzký gól, který nás ještě více povzbudil. Navíc ještě musím zmínit, že to nebylo jenom o těch pěti našich brankách, my jsme totiž měli o hodně více šancí, takže rozdíl mohl být i vyšší. Třetí část zápasu jsme si sice komplikovali zbytečnými vyloučeními, která pustila Kladno více do hry a k větší územní převaze, ale… Když jsme tu prostřední část odehráli tak, jak jsem ji odehráli, tak po zápase musím pochopitelně hráčům jenom poděkovat a pogratulovat a říct jim, že to z mojí pozice trenéra na lavičce Kert Parku byla asi nejlepší perioda, kterou jsem zažil. Moc si těch tří bodů vážíme!

  Tags: , , , , , ,