MISTR ČR 2017, 2018, 2019, 2021 a 2022

Kert Park znovu rozhodl v závěru, dvacet čtyři vteřin před koncem sebral Mostu body Tomáš Fejfar

Muži A 14.10.2018   Ondřej Novotný  Michal Pěch

CCM Extraliga - sobota 13.10.2018

4:5
HBC Kovodemont Most (0:1;2:1;2:3) HC Kert Park Praha
Branky: 17. Chyba (Chytrý, Bačák), 24. Chyba (Bačák, Krajíček), 32. Chytrý (Malý), 40. Novák (Chmelina) – 2. Danko, 28. Wróbel (Fejfar, Danko), 36. Fejfar (Dulava), 37. Kruček J. (Zvonek, Šperl), 45. Fejfar (Markytán, Wróbel)
Sestava Kertu : Koch (Šach) – Šperl, Bureš, Dejneka, Blaško, Kaucký, Markytán - Wróbel, Fejfar, Kruček J., Střecha, Danko, Kovárník, Dulava, Zvonek, Postulka

9. kolo CROSSDOCK Extraligy odstartovalo v sobotu dopoledne duelem v Malém Březně. Své duely tu teď na zdejším perfektním novém hokejbalovém stánku hraje Most, který tentokrát přivítal mistrovský celek z Lužin. A byl to trochu jako zápas přes kopírák z minulého týdne, tedy z pohledu Kert Parku. Vždyť hosté dvakrát prohrávali a rozhodující branku vsítili až s blížícím se koncem, tentokrát ale za pět minut dvanáct! Nezbývala už totiž ani půl minuta a mostečtí plejeři by slavili alespoň bod, takhle odcházeli ze hřiště opět hodně zklamaní.

Nejméně produktivní třetina o ničem nerozhodovala

Začátek zápasu se lépe povedlo podchytit hostům, a to když se jim díky brance jejich nejgólovějšího hráče Danka podařilo dostat do vedení. Následující minuty pak přinášely spoustu osobních soubojů, ovšem hru na obě branky. To potřebné, co by ale Most potřeboval, nepřicházelo. Domácí se sice snažili chodit do koncovky a dostat se tak k vyrovnání, prvních patnáct minut se tak ovšem nestalo a Pražané si tudíž hubené vedení odnášeli i po první siréně mimo hrací plochu k přestávkovému rozboru.

Tenhle Most se líbil!

Mostečtí borci si sedli o přestávce k mantinelu a začalo vyříkávání, a to tedy náramně pomohlo! Vždyť hned minutu po rozehrávce se střelou skoro až od červené čáry při přesilové hře přesně do levého růžku prosadil Chyba a začínalo se tak od nuly. Následně se musel v dobrém světle předvést domácí strážce svatyně Brém, když to úspěšně zvládl, tak zanedlouho přišla další mostecká početní výhoda. V té nejprve dělal domácím vrásky Wróbel, jenž obětavě přerušoval kombinace domácích. Všechno ale ukončil opět Chyba, jenž prokázal, že rozhodně nebyla chyba, když stál připravený s hokejkou na zemi přímo před brankovištěm – 2:1!

Otěže zápasu pak po předchozích nepovedených minutách vzaly do svých rukavic už opět hosté. Netrvalo dlouho a Most dvěma zbytečnými fauly navíc Kert Parku nabídl hned dvojnásobnou početní výhodu, která trvala přes jednu minutu. Tedy nikoliv, protože po nahrávce Fejfara napříč hřištěm na hůl Wróbela, to bylo opět smírně, tentokrát 2:2.

„Nový zápas“ otočili Pražané až na samotném konci

A tak se od začátku třetí části hrál podstatě „nový zápas“, jelikož se začínalo prakticiky od nuly. Ani toto tvrzení ale po chvíli neplatilo, na levé straně natáhl Chytrý a prostřelil hostujícího mladíka Kocha v brance. Následně odpovídali hosté, a to když po střele od pravého mantinelu, kterou vyslal zřejmě Dulava, s notnou dávkou štěstí tečoval mezi tři tyče stínící Fejfar. Netrvalo dlouho a mostecká střídačka utichla, z ničeho nic se totiž prosadil Jiří Kruček a hosté měli vedení z první části zpět!

Když už to vypadalo, že s tímto stavem se bude domácím jen těžko něco dělat, vypálil z pravé strany Novák a po menším zaváhání hostujícího brankáře to bylo opět nerozhodně! Jenomže mostecký Chyba, který nejprve tým nastartovala dvěma brankami, se nakonec stal smutným hrdinou. V poslední minutě za cenu faulu zastavil před brankou jinak už lehce zakončujícího Střechu a hru 5 na 4 se Kert Parku poté dokonale povedlo dovést ke třem bodům. Ty necelou půl minutu před koncem vystřelil hostům Fejfar. Most tak po skvělém výkonu ze střetnutí nic nevydoloval.

Hodnocení trenéra Davida Kuny

Bylo to o hodně těžší utkání než v Ústí nad Labem, kde jsme před týdnem také museli obracet vývoj zápasu, a to důležité se dělo i tehdy až v té třetí třetině. Most v sobotu využil domácího prostředí, hřiště v Malém Březně samozřejmě zná o hodně více, hraje se tam navíc na menším prostoru. V první třetině jsme ovšem i tak byli aktivnější, i co nám vyplynulo ze statistik. Jenomže jsme sice měli územní převahu a všechno okolo, chybělo ale větší číslo střel na bránu, tohle z naší strany nebylo příliš povedené… Nepochopitelně jsme pak navíc zaspali začátek druhé třetiny, kdy jsme domácím přenechali inciativu a oni nám dali dvě branky z přesilové hry a tím utkání otočili na svoji stranu. Všechno to ale pramenilo z našich chyb, když jsme domácím šance nabídli z naší špatné rozehrávky a špatné práce v obraně. Paradoxně jsme poté v nepovedené třetině z naší strany ještě dokázali v závěru z přesilové hry vyrovnat a třetí část už byla taková vabank. My i domácí chtěli vyhrát a naštěstí pro nás rozhodla nakonec naše další přesilová hra. Vzali jsme si před ní oddechový čas, kluky jsme uklidnili a ti to potom sehráli skvěle! Pro nás to tak je asi zasloužené vítězství, nutno podotknout, že ale Most hrál také velice dobře, takže to byl tuhý boj.