MISTR ČR 2017, 2018, 2019, 2021 a 2022

Minipřípravka v Berouně opět úspěšná

Minipřípravka 09.10.2018   Martin Horský  Jiří Kraml

Rozlosování druhého kola turnajů minipřípravek nás tentokrát vyslalo do nedalekého Berouna, kde se po nedělním poledni utkalo celkem 6 družstev. Kromě nás se turnaje ještě zúčastnily hned 3 domácí celky Keltů 2008 (bílý a modrý tým a dívčí tým Fretek) a 2 celky z HBC Hostivař (A a B). Systém turnaje byl stejný jako před 3 týdny na Lužinách, tedy pro každého nejprve 2 zápasy ve skupinách a poté další 2 podle umístění. Nám los určil utkání s Hostivaří „A“ a domácím týmem „modrých“.

Nejprve nás čekal těžký soupeř z Hostivaře, který hned na úvod porazil 18:0 modré Kelty složené převážně z nováčků. Utkání mělo od samého počátku velice vysokou úroveň. Ihned z kraje jsme se ujali vedení a po první třetině jsme vedli 4:3. Druhá třetina přinesla po jedné brance na obou stranách. Ve třetí třetině jsme odskočili až na 4 brankový náskok, kdy soupeři před samým závěrem stáhli skóre na 9:7, které se však i přes minutovou soupeřovu powerplay již nezměnilo.

Druhé utkání s modrými Kelty mělo jednoznačnější průběh a od samého začátku jsme kráčeli po třetinách 3:0, 8:0 a 6:0 ke konečnému vítězství 17:0. V utkání bylo znát, že Kelti postavili tým složený ze samých nováčků, kteří se teprve rozehrávají. Ze skupiny jsme tedy postupovali z prvního místa a výsledky z druhé skupiny nás po přestávce nasměrovali k utkáním s bílými Kelty a na závěr s Fretkami.

Utkání s bílými Kelty se pro nás od samého počátku nevyvíjelo dobře a po první třetině jsme prohrávali 1:3. V druhé třetině se nám podařilo jedinkrát v utkání skóre vyrovnat na stav 4:4, přesto druhá třetina končila za stavu 5:6 v náš neprospěch. Ve 3. třetině soupeř v úvodu odskočil na 5:7 a nám se podařilo stáhnout cca 1,5 min před koncem na rozdíl 1 branky, nicméně i přes hru bez brankáře jsme již další branku nevstřelili a utkání skončilo naší porážkou 6:7.

Poslední utkání s domácími Fretkami mělo hladší průběh a po třetinách 3:1, 3:0 a 3:0 jsme vyhráli celkově 9:1, kdy všech 10 branek vstřelili naši borci. Příjemně strávené prosluněné nedělní odpoledne v Berouně jsme zakončili se 6 body za 3 výhry a 1 porážku s celkovým skóre 41:15. Při závěrečném vyhlášení všichni hráči obdrželi pamětní medaili a pár drobností. Pořadatelům děkujeme za uspořádání turnaje a rodičům a fanouškům za podporu.

Hodnocení trenéra:

Na turnaj jsme dorazili v počtu 9 hráčů, z čehož byli 3 brankáři, kteří se prostřídali i v poli. I při absenci některých opor týmu jsme odehráli velice pohledná 4 utkání. Zejména první utkání s Hostivaří a také s bílými Kelty mělo velice vysokou úroveň a nasazení. Obě utkání nám umožnila vyzkoušet si i hru bez brankářů a to na obou stranách. Utkání s modrými Kelty jsme si pak v závěru pohlídali s nulou pro gólmany. Pozitivní je, že na našich 41 brankách se střelecky podíleli téměř všichni hráči, i když největší podíl patří Šimonovi. Také všichni tři brankáři předvedli velice solidní výkony.

Sestava: Richard Bartoš, Jakub Bláha (G – 2 zápasy), David Čihák, Jan Čermák (G – 2 zápasy), Filip Doucha, Jakub Exner (G), Adam Kraml, Šimon Richter, Václav Sýkora.

Fotogalerie

Autor: Jiří Kraml

  Tags: , , , , , ,