MISTR ČR 2017, 2018, 2019, 2021 a 2022

Kert Park vyválčil proti Plzni důležité body, v pohledném utkání zvítězil 4:3

Muži A 29.09.2018   Michal Pěch  Michal Pěch

CCM Extraliga - pátek 28.09.2018

4:3
HC Kert Park Praha (2:2;1:0;1:1) HBC Plzeň
Branky: 2. Blaško (Fejfar), 8. Danko (Čejka, Dejneka), 27. Zvonek (Fejfar, Kruček), 36. Šlehofer (Zvonek, Fejfar) – 3. Krch (Hanuš, Gřonka), 10. Pejchar (Pokorný, Ulč), 39. Krch (Kavalír, Gřonka)
Sestava Kertu: Mikl (Šach) - Blaško, Bureš, Dejneka, Markytán, Plzák, Čejka, Danko, Fejfar, Kruček J., Kaucký, Kovárník, Šlehofer, Wróbel, Zvonek

Páteční předehrávka šestého kola Crossdock extraligy nabídla souboj aktuálně pátého Kert Parku s první Plzní. V pohledném utkání plzeňští Mečouni vždy pouze dotahovali, a tak Pražané zvítězili 4:3 díky vítězné brance Vaška Šlehofera.

První třetina nabídla gólovou přestřelku. Již v druhé minutě se radovali domácí, když Tomáš Fejfar vyhrál buly na hůl Jana Blaška, jehož ostrý projektil od modré čáry zaplaval za záda hostujícího Kráčiny. Hosté reagovali o minutu později, když střela Martina Krcha nešťastně změnila směr před Petrem Miklem o nohu Dalimila Zvonka.

Vrátit vedení domácím se podařilo v osmé minutě. Jan Čejka zavezl míček do pásma, chytrou přihrávkou našel Petra Danka, který měl v samostatném úniku dostatek času k překonání Kráčiny. Jenže Plzeň si již o dvě minuty později opět srovnala zásluhou ostré střely Daniela Pejchara. Do kabin se tak šlo po první části za stavu 2:2.

V druhé části měli domácí více ze hry a to zejména díky kvalitní obrané činnosti. Na Petra Mikla ve druhé třetině prošla jenom jedna střela, ostatní se buď podařilo obráncům zblokovat a nebo minuly cíl. Naopak Pražané si pár střeleckých příležitostí vytvořili, prosadit se jim podařilo však až v šestadvacáté minutě. Tomáš Fejfar našel před brankou osamoceného Dalimila Zvonka, kterému se natřikrát podařilo Kráčinu překonat.

Kert Park byl i ve třetí části nadále aktivním týmem, Plzeň se však oproti druhé třetině zlepšila a vytvořila si několik dobrých pokusů. Jenže byli to právě Pražané, kterým se podařilo odskočit na dvoubrankový rozdíl. To v přesilové hře dostal od Dalimila Zvonka nabito Václav Šlehoref, jehož střela prošlo vším, co před ní stálo.

Plzeňští se však nevzdali a v devětatřicáté minutě zadělali na drama, když se opět prosadil Krch. Pro Lužinské mohlo být ještě hůř, když šli díky následnému vyloučení opět do čtyř. Plzeň si však v přesilovce výraznou šanci nevytvořila a navíc po jejím skončení následně faulovala. Pražané si již závěr utkání pohlídali a dokráčeli tak k zisku důležitých tří bodů.

  Tags: , , , , , ,