MISTR ČR 2017, 2018, 2019, 2021 a 2022

Jestliže chceme uspět, musíme být dál pracovití, pokorní a mít plný respekt ke všem soupeřům, říká před sezonou David Kuna

Muži A 01.09.2018   Michal Pěch

Již dnes vypukne nový ročník Crossdock extraligy hokejbalu. Lužinští se v prvním kole utkají s Karvinou. Jak přípravu na novou sezonu hodnotí trenér David Kuna?

Loňská sezona pro Vás skončila úplným vrcholem až 15. června. Byl vůbec čas si od hokejbalu odpočinout a vystřízlivět z oslav obhajoby mistrovského titulu?

Je pravda, že loňská sezóna byla opravdu velmi dlouhá a náročná. Myslím si, že jsme každý stihli opravdu krátký odpočinek, ale ten krásný konec stál za to. Pochopitelně, že jsme po velmi krátké době začali intenzivně pracovat nejen na formě a začátku přípravy, ale také na budování kádru pro novou sezónu.

S týmem jste se poprvé sešli až prvního srpna. Přizpůsobili jste nějak letní přípravu s ohledem na dlouhou loňskou sezonu?

Samozřejmě, že jsme chtěli aby si kluci řádně od hokejbalu odpočinuli a myslím si, že začátek přípravy jsme posunuli na nejzašší možný termín i s ohledem na reprezentační soustředění, kde jsme měli hodně hráčů.

Mužstvo má za sebou letní soustředění i přípravný turnaj Páňa Cup. Jak jste s prací mužstva v letní přípravě spokojený?

S prací v přípravě jsem spokojen, chtěli jsme, aby ta forma přípravy byla zase náročná, ale také zaměřená na detail a vždy hru soutěžní formou, což si myslím, že se podařilo. Určitě ale někteří musí dohnat manko, které mají a Ti co trénovali pravidelně dostanou přednost.

Na zmíněném Páňa Cupu jste se utkali s extraligovou Plzní, Kladnem a Ústím nad Labem. Byla to tedy kvalitní generálka před novým ročníkem Crossdock extraligy?

Byla a myslím si, že pokud se takový turnaj bude opakovat v podobné formě rádi se zúčastníme. Zápasy to byly všechny kvalitní, ačkoliv každý byl trochu jiný, ale rozhodně nás všechny prověřily a jsem rád, že jsme v žádném utkání neprohráli v normálním čase. Kluci to opravdu odmakali a věřím, že se od toho odrazíme do soutěže.

Do letošní sezony nezasáhne Martin Pala, který bude hrát za mateřskou Karvinou a také například, minimálně pro podzimní část, Michal Kovář. K týmu se naopak připojili Václav Šlehofer, Jan Střecha, Jaromír Markytán a Danko Deveri. Jak obměněný kádr hodnotíte?

Hráče jsme si vybrali a samozřejmě že to beru plnou odpovědnost, dopředu nechci nikoho hodnotit každý má svoje, pro mě je základ, že jsou to týmový hráči, kteří měli zájem tady hrát a my jim věříme, že budou pro náš tým přínosem a znovu vytvoří nejen silný kolektiv, ale také zdravou konkurenci.

Nový ročník Crossdock extraligy odstartujete naplno již tuto sobotu na Lužinách proti Karviné. Jak probíhají finální přípravy?

Po turnaji už vše ladíme a připravujeme směrem k prvnímu utkání, čekali jsme také jak na tom budou hráči s menšími zraněními, tak abychom mohli již na posledním tréninku mít jasnou představu o sestavě a mohu říct, že jí již v danou chvíli mám.

Dva roky po sobě se Vám podařilo získat mistrovskou trofej. Cíle a očekávání před letošním ročníkem tedy asi nemohou být malé?

Cíle jsou samozřejmě jedna věc, ale druhá je pak realita. Jestliže chceme uspět musíme být dál pracovití, pokorní a mít plný respekt ke všem soupeřům. Takže u nás platí, že chceme jít od zápasu k zápasu a pokusit se být úspěšní v každém z nich. Chceme mít rozhodně i z hokejbalu radost a bavit naše diváky kvalitní hrou.

  Tags: , , , , , , , ,