MISTR ČR 2017, 2018, 2019, 2021 a 2022

Kert Park na páteční výhru nenavázal, Pardubice srovnaly sérii na 1:1

Muži A 03.06.2018   Petr Dejnožka  Michal Pěch

Na první finálové vítězství Kert Parku v prodloužení je hodně rychle zapomenuto, sobotní bitva patřila Pardubicím. Autosklo ve druhém zápase dokázalo otočit nepříznivý stav, hned třikrát skórovalo v početní převaze a zejména díky hattricku obránce Petra Filipa oslavilo zisk důležitého finálového bodu. Za nerozhodného stavu se série stěhuje na východ Čech, kde bude pokračovat o následujícím víkendu.

Využité dvojnásobné přesilové hry na obou stranách

Odvetné utkání začalo na pražských Lužinách v podobném stylu jako o předešlém dni, Kert Park si v úvodních minutách dokázal vytvořit značnou převahu, za kterou byl odměněn dlouhou dvojnásobnou přesilovou hrou. Domácí příznivci tak mohli již v šesté minutě jásat poprvé, když brankáře Stárka z mezikruží bleskurychle prostřelil Dalimil Zvonek. Kert Park byl i nadále aktivnější, pořádně si však zavařil po dvou zákrocích v závěru. V jednom z nich poslal David Šperl na mantinel nejproduktivnějšího útočníka play-off Jana Bílého, který následně duel nedohrál. Třicet šest vteřin před závěrečnou sirénou dostal nabito pardubický zadák Petr Filip, který stanovil skóre nerozhodné 1:1.

Na Filipův obrat reagoval Suda

Začátek druhé třetiny byl velmi překvapivý. Fanoušci ještě nestihli usednout na tribunu a skóre utkání se měnilo potřetí. Petr Filip totiž překročil v tradiční přesilové hře červenou čáru a pět sekund po vhazování nahozením překonal brankáře Mikla. Pardubice se poprvé v sérii dostaly do vedení, o svůj náskok ještě do druhé pauzy ale přišly. Chybu Lukáše Vlasáka ve vlastní obranné třetině potrestal Martin Suda, který příklepem z mezikruží prostřelil Stárka. Vyrovnávací trefa Kert znovu výrazně nakopla, Autosklo ale dokázalo silný tlak favorita přestát.

Překvapení dokonáno, Pardubice vezou z Lužin cennou výhru

Do třetího dějství se vstupovalo za stavu 2:2, skóre na světelné tabuli však dlouho nevydrželo. Na vině byla opět přesilová hra Autoskla a zejména důraz Ondřeje Březiny v předbrankovém prostoru, kterému se povedlo dotlačit míček za Mikla potřetí. Zápas plynule dospěl až do závěrečné hry bez brankáře, ve které se hostujícímu týmu zásluhou Petra Filipa, který dokonal hattrick, a Otty Urbance podařilo dvakrát trefit prázdnou branku, na výsledku již nic nezměnilo ani snížení Tomáše Fejfara. Autosklo vykradlo hřiště Kert Parku po výsledku 5:3 a domů si tak veze důležitý finálový bod.

  Tags: , , , , , , , ,