MISTR ČR 2017, 2018, 2019, 2021 a 2022

Dáme do toho všechno, abychom fanoušky potěšili nejen předvedenou hrou, ale i vítězstvím, říká před semifinále David Kuna

Muži A 10.05.2018   Michal Pěch  Michal Pěch

Pražané mají za sebou čtvrtfinále proti Sudoměřicím a již vyhlíží semifinálove s Hradcem Králové. Poohlédnutí za uplynou sérií i vyhlídky před tou nadcházející nabízí rozhovor s trenér mužstva Davidem Kunou.

Do Sudoměřic jste odjížděli s vedením 2:0 v sérii. Po domácích zápasech tedy panovala spokojenost?

Pokud zvládnete doma obě utkání a jedete na hřiště soupeře za stavu 2:0, tak musí panovat spojenost, na druhou stranu jsme věděli velice dobře, že nás v Sudoměřicích nečeká nic lehkého, což se potvrdilo.

V Sudoměřicích se hrálo na jiném povrchu a před bouřlivou diváckou kulisou. Byla utkání o to těší?

Vždy když hrajete na jiném povrchu než na kterém trénujete, tak je to těžší, na alfaltu to samozřejmě platí dvojnásob, když máte v mužstvu hráče technicky vybavené hráče, ale museli jsme se s tím vypořádat. Co se týče diváků, tak ty určitě domácí hnali dopředu, ale už jako hráči se mi vždycky hrálo i venku lépe, když byli diváci slyšet a utkání mělo atmosféru.

Domácí v závěru sobotního utkání odvrátili matchball, v neděli se Vám sérii již ukončit podařilo. Jak bys ji celkově hodnotil?

Myslím si, že to byla dobrá série a že Sudoměřice dokázali, že jsou v play-off naprosto zaslouženě. Řekl bych, že v každém utkání jsme byli o něco lepším týmem, i když byly pasáže, kde měli třeba o něco více ze hry Sudoměřice, ale spíše po našich výpadcích či třeba v neděli vyloučeních. Nakonec jsme se po sobotní menší facce semkli a v neděli předvedli velmi dobrý a obětavý výkon a zaslouženě postoupili. Poděkování patří i našemu soupeři, protože se hrálo fair play a i diváci v Sudoměřicích nakonec zatleskali oběma týmům a my jim.

V semifinále Vás čekají hradečtí Piráti. Co od této série očekáváš?

Očekávám, že samozřejmě Hradec přijede povzbuzený postupem nad Kladnem, utkání budou určitě bojovná, tak jak se sluší a patří k Playoff, věřím ale svému týmu, že to herně zvládneme a musíme se v první řadě soustředit sami na sebe a dobře se na to připravit.

První dvě utkání hrajete již tento víkend na Lužinách. Na co bys diváky pozval?

Diváky bych rád pozval na semifinále play-off, které už mohou vidět jen v Praze na Lužinách a ve východních Čechách. Již čtvrtfinálové série ukázaly letošní vyrovnanost soutěže a přinesly velice atraktivní zápasy, pevně věřím že to bude pokračovat i v semifinále a mohu slíbit, že my do toho dáme určitě všechno, abychom naše fanoušci potěšili nejen předvedenou hrou, ale i vítězstvím.

Rozpis série

Semifinále
HC Kert Park Praha HBC Hradec Králové 1988
1. Semifinále 
12.05.2018, Praha - Lužiny

HC Kert Park Praha - HBC Hradec Králové 1988
16:00
2. Semifinále 
13.05.2018, Praha - Lužiny

HC Kert Park Praha - HBC Hradec Králové 1988
14:00
3. Semifinále 
19.05.2018, Hradec Králové

HBC Hradec Králové 1988 - HC Kert Park Praha
11:00
4. Semifinále 
20.05.2018, Hradec Králové

HBC Hradec Králové 1988 - HC Kert Park Praha
11:00
5. Semifinále 
26.05.2018, Praha - Lužiny

HC Kert Park Praha - HBC Hradec Králové 1988
16:00
  Tags: , , , , , , , , ,