MISTR ČR 2017, 2018, 2019, 2021 a 2022

Přípravka sehrála turnaj v pražských Čimicích

Přípravka 07.05.2018   Pavel Szklenár  Pavel Szklenár

Počasí i nálada výtečná, přestože pro početnost účastníků turnaje jsou šatny obsazeny a naše mladé mužstvo se převléká venku pod stromem u jednoho stolu. Ačkoliv se turnaj hraje od 14:00 a všichni jsou po obědě, v hlavách malých hráčů očividně kolují myšlenky spíše na párek v rohlíku popřípadě zmrzlinu než myšlenky na příští protivníky. Trenér je v klidu, rodiče též.

Na hřiště nastupuje naše přípravka v tradičních červených dresech s obrovským nadšením, dokonce nikoho ani nenapadne obcházet hrací plochu a vejít záhadně umístěnými dveřmi na protější straně. Trenéři, asistenti i samotní hráči skáčou do pole přes prastaré pažení, což zřetelně připomíná velkou pardubickou. Sotvaže doskočí poslední, již rozhodčí, od dětí rozeznatelný jen podle soudcovského trička, zahajuje první zápas. Naším soupeřem jsou obávaní SK Kelti 2008. Hned v první šestiminutovce nám nasázejí 4 góly, jak se nám snaží vyhnat párky v rohlíku z hlavy. Hledáme se, vztekáme, červené přilby zatím moc vidět nejsou, spíše jejich slovutný tatínek a trenér v jedné osobě. Přesto se pomalu zvedáme a za mohutného povzbuzování tribun, (dvě maminky a dva tatínkové) začínáme Keltům oplácet a snižujeme na nadějných 3:4, a přestože nakonec prohráváme 3:7, nemáme z předvedeného výkonu naší přípravkové elity špatný dojem a netrpělivě vyhlížíme dalšího soupeře, kterým je HBC Rakovník.

Je takové vedro, že samotné slovo led se mění v páru dřív, než ho člověk stačí vyslovit. Je zahájen další zápas. Naši hráči se dostávají do pohody, brankář Adam čaruje mezi tyčemi a výsledkem je naše vysoka výhra 9:1. Kromě známých tahounů týmu chlapců Richterových, se v zápase osvědčil nepřehlédnutelný Lukáš, který svou prémiovou trefou udělal radost nejen své mamince, ale nám všem. Patrik zelená teniska si zase přestal stěžovat na bolavé rameno, nohu, loket, hlavu, holení chrániče atd. a plně se věnuje své oblíbené obranné činnosti a tvoření hry, což se mu i výtečně daří, takže jeho otec si v duchu umínil, že mu tu zmrzlinu o přestávce přece jen koupí. Bohužel druhému z bratrů Szklenárových Matyášovy se udělalo nevolno a zápas tak sledoval již jen z lavičky v poloze ležmo. To byla pro trenéra těžká rána, protože mohl po zbytek turnaje do pole nasazovat již jen zbývajích 5 , slovy pět hráčů a sice bratry Richterovi alias červené přilby, talentovaného Timiho z minipřípravky, Lukáše Nepřetlačitelného, brankáře Adama Všechnochytím a Patrika Szklenára alias neprojdeš beztrestně. Poslední zápas po více jak hodinové pauze jsme sehráli s Hostivaří, zápas tak skončil 4:4, ale naši byli lepším týmem a zmrzliny, párky i ovoce si jednoznačně zasloužili.

  Tags: , , , , , ,