MISTR ČR 2017, 2018, 2019, 2021 a 2022

Souboj mistrů! Kert Park sehraje ve slovenské Skalici Československý superpohár!

Muži A 25.10.2017   Ondřej Novotný / hokejbal.cz

Rok se s rokem sešel a podzim bude opět také ve znamení Československého Superpoháru, který tentokrát hostí naši slovenští sousedé. A bude to souboj dvou týmů, které ještě s tímto střetnutím nemají žádné zkušenosti. Jak domácí celek Skalice, tak také hostující Kert Park z Prahy, totiž minulou sezonu premiérově ovládly svoje soutěže a nyní je tak čeká atraktivní souboj o československý primát. Zápas startuje už tuto sobotu hodinu po poledni!

Poslední sobotní den v říjnu bude ve slovenské Skalici, která leží na hranici s Českou republikou, dvě minuty od Sudoměřic, patřit podstatě mezinárodnímu hokejbalu. Do necelého patnáctitisícového města míří totiž český celek Kert Park a dojde tak na střet dvou loňskách extraligových mistrů, kteří mezi sebou změří aktuální pomistrovskou formu!

Slovenská trnitá cesta se zlatou tečkou

Hokejmarket Skalice, jak zní celá název letos domácího celku, se v předchozím ročníku stal vítězem celé soutěže, podobně jako u nás Kert Park, trochu nečekaně. Vždyť na Slovensku po změně herního systému na klasický 5+1, kterým se u našich sousedů hraje od sezony 2005/06, si dlouho titul vyměňovaly celky z Bratislavy a Ružinova. Nadvládu poté na pět sezon po sobě převzala Nitra a dva ročníky nazpět ovládl poprvé v historii Martin. O další rok později hokejbalová extraliga na Slovensku měla další celek, který chuť mistrovských oslav ochutnal vůbec poprvé, tedy už zmiňovanou Skalici.

Hráči Skalice však cestu na vrchol neměli vůbec jednoduchou. Hned ve čtvrtfinále na ně čekala Bratislava, která sice v sérii prohrávala 0:1, nakonec ale dvakrát za sebou zvítězila a odpověď tak byla na Skalici. Ta však druhý domácí duel zvládla, vyrovnala, a o týden později se mohla radovat z postupu. Všech pět zápasů však bylo pouze o jednu branku, což potvrzuje, o jak vyrovnanou sérii se jednalo.

Semifinále pak Skalica také nezačala podle představ, první zápas na hřišti Martina, v té době ještě úřadujícího mistra, prohrála po samostatných stříleních. Pak ale už vládla zase jenom ona, tři zápasy v řadě, tři vítězství a bylo jasné, že si to o titul rozdá s Kežmarokem – mimochodem městu vzdálenému tři sta kilometrů, tedy skoro čtyři hodiny cesty. Po prvním hracím víkendu se ale série stěhovala Skalici poměrně vesele, jelikož opět po prvním nezvládnutém zápase dokázala druhý vyhrát a vyrovnat tak na 1:1. Doma už to bylo poté jednoznačně v režii pozdějšího mistra a po dvou jasných zápasech mohl Hokejmarket začít devět dní před startem červnového mistrovství světa slavit první zisk extraligového titulu v historii klubu!

Překvapení ve finále, o to větší radost

Kert Park také nepatřil před startem loňského ročníku k největším favoritům na zisk titulu. Očekávalo se totiž, že by si to ve finále mohlo rozdat opět Kladno v tu chvíli s obhájcem prvenství z Pardubic. Zatímco prvně jmenovaný svoje ambice potvrdil, Autosklářům se to nepovedlo, a to také díky Pražanům. Pojďme tak zpět k nim, Kert Park měl totiž největší problémy také ve čtvrtfinále, kde byl sice proti Letohradu favoritem, i tak ale sérii zlomil na svoji stranu až v pátém rozhodujícím utkání.

Poté přišla už jednou vzpomínaná semifinálová série proti Pardubicím, celek z východních Čech sice první utkání zvládl ve svůj prospěch, pak už to ale bylo jen v režii pozdějšího mistra, který dokázal v prvním hracím víkendu vyrovnat na 1:1 a o týden později přehrát na Lužinách Autosklo dvakrát po sobě. Bylo tak jasné, že finále tentokrát obstará střed republiky, Kladno však trochu nečekaně stěhovalo sérii do Prahy za vyrovnaného stavu, čehož chtěli hráči Kert Parku znovu využít ke dvěma sklapům svého oponenta, jako dva týdny nazpět proti Pardubicím. A povedlo se jim to i tehdy, před bouřlivou kulisou se tak poprvé slavilo také na Lužinách!

V Pardubicích vládl český celek, jak to bude letos?

Rok nazpět se na podzim uskutečnil Československý Superpohár v Pardubicích, kam za výrazné podpory přijeli hráči ze slovenského Martina. I když Východočechům bojovně a statečně odolávali, nakonec to bylo Autosklo, které dokázalo dokonat vlastně triple, protože po extralize a Českém poháru, mohlo nad svoji hlavu zvednou i Československý Superpohár! Jak to bude letos? Tuto tajenku začneme rozlušťovat již v sobotu 28. října hodinu po poledni ve Skalici!

  Tags: , , , , , , , ,