MISTR ČR 2017, 2018, 2019, 2021 a 2022

Za 17! Finálová série začne na Kladně před kamerami ČT Sport

Muži A 28.04.2017   Petr Dejnožka / hokejbal.cz  Michal Pěch

Od samotného startu play off mají výsledky a výkony hokejbalistů Kert Parku Praha zvedající se tendenci a všichni jsou zvědaví, kam až to může parta okolo trenéra Davida Kuny dotáhnout. Po pěti letech se pražský celek probojoval do finále Play off CCM Extraligy, kde se postaví vítězi základní části z Kladna. Jak doposud vypadala sezona v podání pražského Kert Parku?

Výprask Sudoměřic nastartoval dřímajícího velikána

Tým, který třikrát v řadě nedokázal projít čtvrtfinálovým sítem, letos zaznamenal velkou změnu. Přitom v úvodu ročníku to na valnou sezonu rozhodně nevypadalo. Mužstvo pod vedením Davida Kuny a Milana Jelena se na začátku letošní sezony potýkalo s řadou problémů. V podzimní části doma ztrácelo zbytečně body, navíc se setkalo i se střeleckou potencí. Nebýt desetigólového přídělu do sítě Rakovníka, v konečném součtu nejlepší útok soutěže nevstřelil v prvních deseti kolech ani jednou v utkání více než tři branky.

Další rána do kolen celého týmu Kert Parku přišla začátkem listopadu, kdy tragicky zahynul útočník Libor Topolánek. Hráč s číslem 17, který patřil k základním stavebním kamenům Kunova týmu. V zápase se Sudoměřicemi uctili hráči jeho památku dvanácti vstřelenými góly a nastartovali tím velkou střeleckou show po zbytek základní části. Kert Parku to začalo jít, v tabulkové části soutěže doma ani jednou neprohrál, pouze ve dvou případech vstřelil méně než tři góly a pozvednul své umístění až na čtvrté místo základní části.

Pomalý rozjezd s velkolepým finišem

Do play off vstupovali hráči Kert Parku speciálně „označeni“. Na tvářích některých z nich se v každém zápase modrou barvou vyjímal nápis „ZA 17“. Na Libora Topolánka se nezapomnělo, přesně naopak. Hráči pražského týmu propluli vyřazovacími boji až do finále, kde se poperou o ligový titul. O tom, komu by byl následně věnován, není třeba diskutovat.

Ve čtvrtfinále a semifinále play off Kert Park přešel přes dva východočeské celky. Nejprve v pětizápasovém maratonu zdolal celek Letohradu, od kterého však schytal v průběhu čtvrtfinálové série dvě nepříjemné porážky. Vždy se dokázal oklepat. V úvodním semifinále v Pardubicích Kert Park inkasoval rozhodující trefu 77 sekund před závěrečnou sirénou. Dokázal se zvednout a třemi výhrami v řadě postoupil do finále. Tým Kert Parku Praha v letošním ročníku jen tak něco nepoloží, bude to však stačit na mistrovský pohár?

Finále na ČT Sport

Utkání finálové série rovněž přinese sportovní kanál ČT Sport. Vysílání se bohužel nedostane na obrazovky televizorů, utkání však bude možné sledovat v iVysílání České televize. Přenosy naleznete pod tímto odkazem.

Rozpis série

Finále
HC Kert Park Praha HBC Alpiq Kladno
1. Finále  ČT Sport 
29.04.2017, ČEZ ZS Kladno

HBC ALPIQ Kladno - HC Kert Park Praha
16:00
2. Finále  ČT Sport 
30.04.2017, ČEZ ZS Kladno

HBC ALPIQ Kladno - HC Kert Park Praha
11:00
3. Finále  ČT Sport 
06.05.2017, Praha - Lužiny

HC Kert Park Praha - HBC ALPIQ Kladno
16:00
4. Finále  ČT Sport 
07.05.2017, Praha - Lužiny

HC Kert Park Praha - HBC ALPIQ Kladno
14:00
5. Finále  ČT Sport 
10.05.2017, ČEZ ZS Kladno

HBC ALPIQ Kladno - HC Kert Park Praha
18:00
  Tags: , , , , , , , , ,