MISTR ČR 2017, 2018, 2019, 2021 a 2022

Skvělý Mikl i důležité branky na začátku třetin, Kert Park vítězí doma i podruhé a postupuje do finále!

Muži A 23.04.2017   Michal Pěch  Michal Pěch

CCM Extraliga - neděle 23.04.2017

7:2
HC Kert Park Praha (1:1;2:1;4:0) HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice
Branky: 4. Fejfar, 16. Kovář (Bureš, Roznberg), 25. Wróbel (Fejfar), 33. Fejfar (Nýdl), 40. Nýdl (Kruček M.), 40. Kruček M. (Plzák), 42. Suda (Wróbel) – 12. Urban (Mašík), 21. Bílý (Česák, Březina)

Kert Park matchball využil! Lužinští zvládli klíčové momenty utkání a porazili Pardubice 7:2. Ve finále vyzvou Kladno.

První část ve znamení vyloučení

Pražané zvládli nesmírně důležité sobotní utkání, když zvítězili 2:1 a do nedělního klání tak získali výhodu matchballu. Bylo jasné, že Pardubice již nemohou na nic čekat a podle toho se obraz jejich hry od soboty změnil. Autoskláři do utkání vstoupili aktivně, z první branky utkání se však radovali Lužinští. Při souboji v rohu hřiště tečoval odražený balonek Tomáš Fejfar na brankáře Davida Stárka, který si jej nešťastně srazil do vlastní branky.

O tom, že se jedná o vypjatý souboj semifinále play-off nás přesvědčilo několik následujících minut. V jiskřivých momentech došlo na několik vyloučení, jenž však z obou stran výraznou gólovou šanci nepřineslo. K výraznější šanci se dostal až pardubický Förstl, jehož teč před brankářem Petrem Miklem však těsně minula bránu. Na druhé straně se naopak o pohlednou akci postaral Jan Blaško, jenž z pozice obránce překonal hned tři hostující hráče. Jeho pobídka ve finální fázi pro Martina Kručka však skončila rovněž těsně vedle. Pardubičtí se však nakonec v závěru první části dočkali vyrovnávací branky po teči Urbana.

Klíčový moment v oslabení Pražanů

Úvod druhé části Kert Parku vyšel. Jakub Bureš uvolnil do samostatného úniku Michala Kováře, jenž se nemýlil. Pražany vstřelená branka povzbudila a oproti první třetině přidali na vyšší aktivitě a důrazu. I přes to, že se jim dařilo delší dobu držet Pardubice zavřené v jejich obranném pásmu, se do výraznější šance nedostali. Naopak Pardubičtí dokázali z první výraznější šance ve druhé třetině srovnat.

A byli to právě Autoskláři, jenž v ten moment převzali iniciativu. Ovšem i Lužinští na druhé straně poctivě bránili a postupně se znovu dostávali do útoku. Klíčový moment utkání přišel v pětadvacáté minutě. Michal Kovář nejprve nešťastně zasáhl Urbana holí do obličeje a dostal čtyřminutový trest. V následném oslabení se však Lužinským podařilo vstřelit branku. Petr Dulava získal v obranném pásmu balonek a vyslal do protiútoku Tomáše Fejfara. Ten byl sice faulovaný, ale i tak dokázal pokračovat dále v akci, na jejímž konci stál před prázdnou bránou Tomáš Wróbel. Pražané již zbytek oslabení ustáli.

Kanonáda v posledních minutách

Pardubičtí vstoupili do třetí části již s vědomím, že nemají co ztratit. A jen tak tak, že Březina nedosáhl před Petrem Miklem na nahrávku Kubeše hned v první minutě třetí části. Následovala střela Urbance, na níž Petr Mikl reagoval semaforem. Zatímco Autoskláři marně dobívali svatyni domácích, na druhé straně se Pražané radovali. Honza Nýdl našel mezi kruhy volného Tomáše Fejfara, který tváří v tvář Stárkovi nezaváhal.

Autoskláři se dál snažili zuby nehty korigovat utkání, do šance která by výrazně ohrozila Petra Mikla se však jen těžko dostali. Gólman domácích byl jistý a balony v klíčových momentech dokázal podržet. S ubíhajícím časem se na hře hostů začala projevovat nervozita hostí, jenž přinesla také dvě vyloučení v devětatřicáté minutě a definitivní rozhodnutí v utkání. Přesilovou hru 5 na 3 využil tradiční střelou země-vzduch-gól Honza Nýdl. A o 15 vteřin později se Lužinští radovali znovu, když Lukáš Plzák vybídl Martina Kručka. Definitivní tečku za utkáním pak udělal Martin Suda, kterého vybídl ve dvaačtyřicáté minutě Tomáš Wróbel.

Kert Park se tak po pěti letech znovu raduje z postupu do finále, ve kterém vyzve Kladno.

Hodnocení trenéra Davida Kuny

  Tags: , , , , , , , ,