MISTR ČR 2017, 2018, 2019, 2021 a 2022

Lužinští vládli statistikám základní části CCM extraligy

Muži A 31.03.2017   Michal Pěch  Michal Pěch

Kert Park se výrazně zapsal to letošních statistik základní části CCM extraligy. Pojďme si shrnout ty nejzajímavější.

Lužinský uragán

Diváci na Lužinách si v letošní sezoně užili nejvíce branek. Nikdo jiný totiž víc branek než Lužinští nenastřílel. Pražané pálili ostrými celkem 77 krát, z nichž hned 53 padlo právě v domácím svatostánku. Průměrný počet 5,3 branky na zápas tak nedělá příliš dobrou vizitku hostujícím celkům.

Hned 38 branek pak vstřelilo dohromady trio pod přezdívkou Lužinský uragán. Martin Kruček společně s Tomáši Wróbelem a Fejfarem na hřišti řádně svým soupeřům zatápěli a patřili k vůbec nejnebezpečnější útočné trojici letošní extraligy. Všichni tři dohromady nasbírali úctyhodných 94 kanadských bodů.

Tomáš Wróbel poprvé zvítězil v kanadském bodování

Když už je řeč o gólech, nemůžeme vynechat velký milník v kariéře Tomáše Wróbela. Ten poprvé ve své kariéře ovládl kanadské bodování hráčů. Ve dvaceti utkáních získal 33 bodů za 16 branek a 17 asistencí. Kromě tohoto úspěchu také po roce opět ovládl statistiky střelců.

Tomáš Fejfar nejlepším nahrávačem

Blízko zisku vítěze kanadského bodování byl i Tomáš Fejfar. Dokonce tak blízko, že o vítězství v prospěch Tomáše Wróbela rozhodl až Fejfarův nižší počet vstřelených branek. Tato mladá puška totiž získala stejně jako Wróbel 33 kanadských bodů.

Mladík v dresu Pražanů však nemusí zoufat. Ve dvaceti letech podruhé za sebou ovládl statistiku nahravačů a do dalších sezon má více než obrovský potenciál dát o sobě ještě pořádně vědět.

Gentleman Martin Kruček

Když se řekne pojem Martin Kruček, většině soupeřů se zatají dech a zdvojnásobí tepovka. Jakmile si tenhle lužinský štírek vybojuje na hřišti jen trochu prostoru, změní se v krvelačného predátora, jenž svým uměním vedení míčku a následným zakončení dokáže ulovit celou soupeřovu pětku s třešničkou na dortu v podobě gólmana.

Za šelmou hladovou po gólech v soupeřově síti se však nachází pravý gentleman. Martin Kruček nebyl od 11. září 2010 vyloučen a právoplatně se tak již zařadil mezi největší gentlemany v historii hokejbalové extraligy.

Když už obrana nemůže, gólman jí pomůže

A ještě v jedné statistice získali Lužinští prim. Konkrétně brankář Petr Mikl. Ten byl v základní části druhým nejvíce vytěžovaných a s procentuální úspěšností zákroků 92,78% se stal vůbec nejspolehlivějším v této statistice.

  Tags: , , , , , ,