MISTR ČR 2017, 2018, 2019, 2021 a 2022

Přípravka byla na Kladně druhá

Přípravka 20.03.2017   Milan Kubíček  Kateřina Grýgerová

V sobotu se konal v Kladně již šestý turnaj přeboru přípravek ve formátu 3+1. Vzhledem k jarním prázdninám jsme postavili pouze jedno mužstvo do kategorie elite.

V prvním utkaní nás čekal domácí Alpig v sestavě se svým esem Daníčkem. Utkání pro nás začalo dobře. Střelu Chána domácí brankář neudržel a Šusta z dorážky poslal Lužinské do vedení. Kladno přidalo na důrazu a ještě do přestávky stačilo po sporné situaci vyrovnat. Do vedení se domácí dostali díky proměněnému trestnému střílení. Když ke konci první poloviny navýšil Alpig na rozdíl dvou branek, bylo rozhodnuto. Ve druhé polovině neproměnil Janda trestné střílení, naopak domácí ještě jednou rozvlnili síťku za zády Slabocha.

Ve druhém utkání nás čekalo mužstvo Keltů. Před utkáním jsme si v kabině ujasnili pár situací, jenž nám v prvním utkání moc nevycházely a šli na to. Již v první minutě roztočila trojice Šusta, Janda, Chán před brankou Keltů kolotoč a posledně jmenovaný otevřel střelecký účet utkání. Kelty jsme dál tlačili před jejich branku, ale bohužel udeřilo na druhé straně. Ani vyrovnávací branka nezměnila obraz hry a brzy se změnil i stav utkání. Alan Grygera sebral váhajícím obráncům míček a prostřelil brankáře Keltů, následně byl faulován Drnec a trestné střílení s přehledem proměnil. Čtvrtou branku přidal Janda. Kelti nesložili zbraně, utkání ještě zdramatizovali brankou na 4-3. A pár vteřin před koncem proměnili trestné střílení. Ani následná hra bez brankáře již zněnu stavu nepřinesla.

Do třetího utkání jsme nastoupili proti stále se zlepšujícím Rebelům. Ve vyrovnaném utkání jsme šli do vedení po akci Drnce, jenž uvolnil Grygeru, který již neměl problém překonat soupeřova brankáře. Rebelové dokázali vyrovnat a navíc měli šanci jít do vedení z trestného střílení. Slaboch změnu stavu nepřipustil. V posledních vteřinách utkání jsme se pokusili ještě zaútočit. Šusta vyslal Chána, jenž se řítil na brankáře. Obránce Rebelů byl nucen faulovat. Z trestného střílení pak Kuba chladnokrevně rozhodl o výhře našich barev.

V posledním utkání nás čekala Hostivař, která byla nejslabším soupeřem. První branku vstřelil Grygera, hned při dalším střídání se trefil Janda. Poté Chán krásně povedeným blafákem. Následně Šusta po závaru před hostivařskou brankou zvyšoval již na 4:0. Pátou branku vstřelil z trestného střílení Stašák. Ve druhé polovině jsme se prosadili pouze jednou zásluhou Broulíka.

Další turnaj přípravek ve formátu 5+1 pořádáme u nás doma na Lužinách v sobotu 22.04.2017.

Hodnocení trenéra Milana Kubíčka

Velice vyrovnaná utkání s Kelty a Rebely jsme dokázali zvládnout. S Kladnem je to v hlavě, jakmile se dostanou do vedení, už nedokážeme reagovat. Hostivař byla nejslabší, ten zápas byl rozhodnutý již dopředu. Musím kluky pochválit za přístup k turnaji. Jestli bych měl někoho vyzdvihnout tak Radima Drnce. Dík patří i rodičům za povzbuzování v chladném a deštivém počasí.

  Tags: , , , , , ,