MISTR ČR 2017, 2018, 2019, 2021 a 2022

Kert Park si proti Plzni s chutí zastřílel a zaslouženě zvítězil 7:1

Muži A 19.03.2017   Michal Pěch  Michal Pěch

Výkon hodný play-off předvedli v 18. kole CCM extraligy Lužinští proti Mečounům z Plzně. Svému soupeři nedali příliš prostoru a zaslouženě ovládli utkání v poměru 7:1.

Domácí celek byl hned od začátku aktivní a z první výraznější šance se gólově radoval, když se po střele Davida Šperla odrazil balonek k volnému Lukáši Plzákovi. Lužinští hráli aktivně s velmi dobrým pohybem, který plzeňským Mečounům dělal problém. V páté minutě se dostal k nebezpečné střele po buly Petr Dulava, s tou si však Kráčina ještě poradil. To o dvě minuty později se Pražané radovali podruhé. Reprezentační trio Martin Kruček, Tomáš Wróbel a Tomáš Fejfar si postupně vyměnilo balonek a byl to právě posledně jmenovaný Tomáš Fejfar, kdo z kruhů překonal Kráčinu.

Lužinští měli vítr v plachtách a svého soupeře doslova mleli. Nejprve si velkou šanci vytvořila druhá lajna v čele s Lukášem Plzákem, který však jen těsně minul. Poté se však na hřiště dostala zpět znovu první lajna, která se již radovala. Útočné trio dokázalo vytvořit závar před brankou Kráčiny, ve kterém se nejlépe zorientoval obránce Honza Nýdl, jenž z bezprostřední blízkosti zvyšoval na 3:0. Pražané neustávali v aktivitě a do konce první části si ještě vytvořili jednu gólovou šanci, na konci ní však po střele Tomáše Fejfara zazněla tyč.

Instrukce po první třetině zněly jasně - nepolevit. A to také Pražané od začátku druhé třetiny plnili. Nejprve útočný výpad 2 na 1 v podání Tomášů Wróbela a Fejfara zastavil těsný offsajd, o pár vteřin však tahle dvojice našla úplně volného Martina Kručka, který z levého kruhu překonal Kráčinu počtvrté. Domácí tak donutili hostující lavičku ke střídání golmanů. Domácí příchozího Navaru ihned dostali do zápasového tempa, a tak si plzeňská dvojka příliš dlouho čistého konta neužila. Tomáš Wróbel vyšachoval obranu hostů a přihrál úplně volnému Petru Dulavovi, který rychlou střelou vymetl pravý horní roh branky.

Z následného buly se do šance dostal Lukáš Plzák, tentokrát však těsně minul. Poté znovu úřadovalo reprezentační trio, které si s obranou Mečounů doslova hrálo. Pohledná akce se však neujala. To v dalším střídání však Lukáš Plzák ukázal, jak může být hokejbal jednoduchý, když naservíroval Jiřímu Kručkovi mezi kruhy exkluzivní přihrávku, na jejímž konci snad ani nic jiného než gól být nemohlo. Ani za stavu 6:0 domácí nepřestávali na hřišti dominovat. Až v závěru druhé třetiny se Plzeň dostala k drobným šancím, které však Mikl pohotově kryl.

Ve třetí třetině domácí s velkým náskokem přece jen trochu polevili v aktivitě, i tak si však šance dokázali vytvořit. Nebezpečné střely Plzáka, Nýdla a Šperla se neujali, sólo akce Martina Kručka však již ano. I Plzeňští se nakonec dočkali čestného úspěchu. Po drobným zmatcích v obraně nadvakrát dorážel Pauer. Do konce utkání se toho již víc nestalo, a tak si Pražané připsali důležité tři body, jenž jim na třetí příčce dávají dvě kola před koncem náskok čtyř bodů na Plzeň a Ústí nad Labem. A právě v Ústí nad Labem a Mostě zakončí příští víkend základní část CCM extraligy.

  Tags: , , , , , ,