MISTR ČR 2017, 2018, 2019, 2021 a 2022

Mladší žáci vstoupili do sezony pravou nohou, rivala Kovo Praha porazili 7:2

Mladší žáci 13.09.2016   Milan Kubíček

Mladší žáci - neděle 11.09.2016

7:2
HC Kert Park Praha (2:1;1:0;4:1) TJ Kovo Praha
Branky: Grygera (Vrabec, Janda), Chán (Nevšímal), Drnec (Chán), Chán (Havel), Chán ( Janda), Stašák (Kos), Nevšímal (Havel, Drnec)
Sestava Kertu : Slaboch, Štráberger -Nevšímal, Havel, Vrabec, Adam, Křivánek, Néma, Chán, Drnec, Šusta, Janda, Zachariáš, Grygera, Matula , Kos, Stašák

V prvním utkání nové soutěžního ročníku přivítali mladší žáci na Lužinách pražského rivala z Palmovky mužstvo TJ Kovo Praha.

Soupeř, jenž dorazil na dvě pětky v brance s talentovaným Jánošíkem a vytáhlým útočníkem Fluxou, vypadal velice sebevědomě. Jenže naši hráči už nejsou vyjukaní nazdárci z loňské sezony. Tři řady domácích hráčů vyrukovali na hosty hned od úvodních minut. Dobrým pohybem napadali rozehrávku a nutili hosty k chybám. V úvodní šanci se objevil Alan Grýgera, po něm Šusta trefil tyč. Úvodní tlak branku nepřinesl a Kovo nás hned z první šance potrestalo, když samostatnou akci ve čtvrté minutě zakončil Fluksa. Domácí hráči však pokračovali dál ve své hře a byli po zásluze odměněni. Janda uvolnil Grýgeru a Alan v první utkání za mladší žáky slavil první gól. Do konce první části jsme se radovali ještě jednou, když se o branku důrazem na brankovišti postaral Šusta se zakončujícím Chánem.

Ve druhé části jsme hosty ještě víc přišpendlili k jejich brance, ale buď nás zradila koncovka nebo dobře zasáhl hostující brankář. Ten nestačil pouze na skvostnou akci Chána s Drncem.

Ve třetí části jsem k pohledné hře přidali i branky. Nejprve první lajna sebrala váhajícím obráncům Kova míček, Havel našel před brankou osamoceného Jakuba Chána, jenž vykoupal hostujícího Jánošíka. Hostům svitla naděje po naší chybě v útočném pásmu, kdy se trefil hostující Malík. Od té chvíle ale Lužinští nedovili vosám z Palmovky nic. V přesilové hře dovršil svůj hattrick Chán, když ho pěknou přihrávkou našel Patrik Janda. A hned při dalším střídání Filip Stašák dostal nabito od Daniela Kose. Nejhezčí akci si nechali domácí hráči na závěr. První formace si celá vyměnila míček a kapitán David Nevšímal zakončoval do rozebrané obrany Kova.

Hodnocení trenéra Milana Kubíčka:

Kluci se na zápas moc těšili a moc chtěli vyhrát. Nepoložila je ani první branka a dál hráli svoji hru. I přes velké teplo jsme dokázali napadat rozehrávku soupeře a ke konci zápasu jasně soupeře přehrávali. Byli jsme lepší na balonku někdy nám chyběla ta finální fáze a lepší řešení situace. Pochválil bych ty nejmladší kluky Alana, Radima a Vaška. Přes svůj věk byli v zápase jedni z nejlepších. Výsledek ani hru nepřeceníme, na vavřínech neusneme. Přijdou vyspělejší soupeři a tam teprve uvidíme jak na tom jsme.

  Tags: , , , , , ,