MISTR ČR 2017, 2018, 2019, 2021 a 2022

B-tým v semifinále podlehl Jungle Fever Kladno 2:3 na zápasy

Muži B 05.06.2016   Michal Pěch

Hned na začátku celého reportu o utkání gratuluji týmu Jungle Fever Kladno za postup do finále, za předvedenou čistou sportovní hru a výkon odpovídající týmu, který jistě má ambice postoupit o ligu výše.

B tým, bohužel, ukončil semifinálovou sérii a tím i celou svou sezónu na neoblíbeném čtvrtém místě. Je však velkým úspěchem, kam až tento tým dokráčel. Nebudu nikomu lhát, když prozradím, že posily z A- týmu byly hodně důležití hráči a to se projevilo hlavně v ofenzivní síle tohoto týmu (viz statistiky kanadského bodování). Sportovně uznávám, že tým Jungle Fever kladno hrál opravdu dobrý hokejbal a poslední zápas charakterizuji heslem: „Nahraj a běž“, toto platilo doslova a 3 góly padly z rychlých brejků, kterým nedokázal tým Kertu čelit.
Celá série byla jak na houpačce, první zápas v režii Junglu, další dva pod taktovkou Kertu a matchball v neděli na Lužinách byl bitva o každý metr hracího pole, který lépe zvládl Jungle. Pátý a nejdramatičtější zápas se konal ve středu před nejlepší návštěvou sezóny, týmy se potkaly na nechvalně známém hřišti, nebol-li „parkovišti“ v Kladně u ZS. Kdo vymyslel lepší taktiku? Trenér domácích a do té doby velmi dobře hrající trenér Tomáš Sikora nebo hostující Jan Skalník s odhodlaným týmem v zádech. Bohužel to byl tým Junglu, který zvolil taktiku rychlého přechodu středního pásma s co možná největším počtem střel, domácí hráči si asi lépe uvědomovali nevyzpytatelnost povrchu a možnost střelit branku i z nečekaných pozic.

Zápas začal v rychlém tempu odpovídajícím takovému utkání a bylo vidět, že hráči Kertu mají více ze hry, soupeře tlačili všechny řady, bohužel se nedařilo zakončovat tak často, jak chtěli. Po třetině 0:0 a naběhaných několika kilometrech oba týmy tempo zvolnily a začal se hrát fyzicky náročnější hokejbal s větším počtem osobních soubojů, zde začal pomalu dominovat tým z Kladna, který začal více a nebezpečněji ohrožovat branku Kertu. Tlak domácích sílil. Chyba při založení, brejk, blafák 1:0 pro domácí. Kert opět zvýšil tempo a získal několik přesilových her a tato činnost je z plastu dobře secvičená. 2 přesilovky, 2 góly. Do šaten se jde za stavu 1:2 pro Kert…

Alibismus, nesoustředěnost – každý to nazve po svém. 30 sekund třetí třetiny 2:2 a za pár minut 3:2 pro Jungle. Tlak na obou střídačkách sílil a domácí byli blíž a blíž finále. Naopak Kert byl tlakem, dělal chyby v rozehrávce, bohužel přišly fauly. Zde bych zmínil i dobrou práci rozhodčích, kteří rozdali stejně trestů na obou stranách. Dříve než se dostal Kert do očekávaného tlaku zbývali 2 minuty do konce. Čas na odvolání brankáře a poslední šance. Bohužel se nepodařilo dostat míček do branky a domácí se radují z vyhraného zápasu.
Jak to tedy dopadlo. Jungle Fever Kladno postupuje do finále po vyhrané sérii 3:2 na zápasy, kde na něj čeká Kolín, který 3:0 a 3:0 vyřadiil Rakovník a následně Avir. Tipy na vítěze?

Týmu HC Kert Park Praha B přeji příjemnou dovolenou obohacenou nějakým tím pohybem a hlavně aby tým vydržel a do dalšího ročníku nastoupil v silné sestavě, která bude opět důstojným soupeřem, ať pojede kamkoliv.

Autor: Martin Lívanec