MISTR ČR 2017, 2018, 2019, 2021 a 2022

Rozhodla naše nedisciplinovanost, říká po Kladnu Tomáš Fejfar

Muži A 17.03.2016   Michal Pěch

Talentovaný útočník Tomáš Fejfar v letošní sezoně dokazuje, že extraliga s ním musí počítat. Aktuálně devátý muž kanadského bodování vstřelil na Kladně jedinou branku Kert Parku. K vítězství bohužel nevedla ...

Do utkání s Kladnem jste vstoupili s lepším herním projevem než proti Pardubicím. Co jste změnili?

Bylo to opět fyzicky náročné utkání, kde jsme nastoupili s dobře připravenou taktikou. Každý kdo nastoupil, se snažil plnit pokyny trenéra. A jak bylo vidět, tak Kladno s tím mělo ze začátku problém.

V první třetině nebylo o gólové šance na obou stranách nouze. Ty sám ses dostala do dvou a zejména v té druhé po skvělé nahrávce Martina Kručka jsi byl blízko gólu. Co chybělo?

Na obou stranách byli skvěle chytající gólmani. Řekl bych, že první šance byla nebezpečnější, jelikož tu střelu musel vyrážet na dvakrát. A při druhé mi Martin dal krásnou přihrávku, kterou já už bohužel nečekal a šla za mé nohy a z toho jsem nedokázal vystřelit.

Nakonec ses prosadil na začátku druhé třetiny v přesilovce. Jak bys celou situaci z tvého pohledu popsal?

Moc si ani nevybavuji, jak se dostal Honza Nýdl ke střele od modré čáry, ale tu tečoval Topol před Jirotku. Já jsem ještě ve vzduchu trefil míček a gólman skokem přes brankoviště stačil ještě vyrazit míček za tyčku. Pak už jen stačilo šikovně trefit gólmana, aby se míček odrazil od něj za brankovou čáru.

Dlouho se Vám dařilo držet vedení. Jak moc klíčovou postavou byl Petr Mikl v bráně? Kladenské kolikrát uváděl skoro k zoufalství...

Mikloš ten den chytil i rýmu. Podržel nás hrozně moc a svoji práci odvedl výborně. Bohužel ale ani my jsme na druhé straně nedokázali překonat Jirotku.

Kladno nakonec rozhodlo ve třetí třetině. Co podle tebe rozhodlo?

Naše nedisciplinovanost. Abychom týmu, jako je Kladno, dali tolik přesilovek ve vyrovnaném zápasu je trestuhodné. Poslední třetinu jsme hráli snad 10 minut v oslabení a to i 5 na 3 a toho Kladno využilo.

S herním projevem můžete být určitě spokojeni více než proti Pardubicím. Je to klíč k zisku prvních jarních bodů?

Byl to těžký start do jarní části. Hráli jsme určitě lépe než proti Pardubicím. Teď nás čeká Ústí a Kovo a chceme z víkendu mít plný počet bodů.

  Tags: , , , , , ,