MISTR ČR 2017, 2018, 2019, 2021 a 2022

Zápasy s Kladnem již moc specifické nejsou, shodují se Topolánek s Wróbelem

Muži A 11.03.2016   Michal Pěch

Letošní posily Libor Topolánek spolu s Tomášem Wróbelem spolu kdysi válčily za Kladno. Pátou sezonu však již nastupují proti svým bývalým spoluhráčům a jak se oba shodují, doba, kdy utkání více prožívali, je už pryč.

Utkání Kert Parku s Kladnem mají tak trochu speciální nádech. Střetnutí dvou blízkých sousedů je zárukou kvalitního hokejbalu, který vždy láká fanoušky obou táborů. Ještě speciálnější nádech však má pro Libora Topolánka a Tomáše Wróbela. Oba dva totiž v týmu s rysem na prsou hráli a navíc zde zažili i příchuť mistrovského zlata.

Vstup do jarní části oběma celkům příliš nevyšel. Kladno ve šlágru kola podlehlo na půdě Plzně 2:3, byť ještě 3 minuty před koncem vedlo 2:1. Kert Park v neméně zajímavém utkání hostil Pardubice, zápas však Pražanům příliš nevyšel. "Utkání se nehodnotí lehce, protože jsme podali ustrašený výkon, který s bojovností a taktikou neměl příliš společného. Vyjma třetí třetiny, kde jsme sahali po vyrovnání. Každopádně Pardubice vyhrály naprosto zaslouženě a ukázaly nám, že je potřeba ještě hodně pracovat a hlavně změnit přístup k zápasům," hodnotí Libor Topolánek. "Zápas se nám vůbec nepovedl, ale nedělal bych z toho vědu. Trenér nás učí dobré věci a věřím, že na play off si to už sedne a bude to lepší," dodává Tomáš Wróbel. Pražané se v utkání asi nejvíce natrápili v zakončení. "Koncovka byla impotentní, kdyby nás aspoň vychytal brankář, ale ve většině případů jsme ani netrefili bránu," lamentuje Topolánek a dodává: "Musíme si lépe seštelovat mířidla." Jedním z hráčů, který měl v utkání seštelovaná mířidla dobře, byl Tomáš Wróbel, který vstřelil oba dva góly Kert Parku. "Prohráli jsme, takže branky nemají žádnou váhu. Občas to tak prostě bývá. Jednou ti tam padne vše na co sáhneš a někdy se natrápíš."

V sobotním duelu tak určitě budou chtít obě dvě mužstva odčinit úvodní porážky a získat první jarní body. Pražané navíc mají rysům co vracet. Ti totiž na podzim loupili na Lužinách. "Všichni víme, že na Kladně to bude zcela jiná písnička a budeme muset ze sebe vydat maximum, pokud tam chceme uspět," burcuje před utkáním Wróbel a pokračuje: "Bude to určitě fyzicky náročné, nicméně si myslím, že jsme dobře připraveni a bude to jenom o tom, jak budeme plnit taktické úlohy.""Na jaře posílené Kladno je absolutní favorit. My nemáme co ztratit a můžeme hrát uvolněně," doplňuje Topolánek.

Právě Topolánkovi s Wróbelem je prostředí u zimního stadionu na Kladně dobře známé. Oba dva v týmu před pěti lety působili a mimo jiné zde získali i titul pro mistra republiky. Během posledních sezon se s Alpiqem potkávali nejenom v základní části, ale často i v utkáních play-off. "Už je to nějaký pátek, co jsem tam působil, takže doba, kdy jsem je prožíval více, je za mnou," říká o zápasech Tomáš Wróbel. To, že utkání s Kladnem již nejsou tak výjimečná, přiznává i Libor Topolánek: "Asi jsem to více vnímal první zápasy po přestupu, ale během doby, která už je dlouhá, si člověk zvykne. Sobotní klání beru jako každý jiný zápas základní části proti silnému a v posledních letech dominujícímu soupeři." Na své bývalé angažmá však oba vzpomínají v dobrém: "Jsem rád, že jsem měl možnost tam hrát. Díky této zkušenosti jsem se herně posunul o krok dál, takže vzpomínky jsou pozitivní," přiznává Wróbel. "Žiju tím, co je teď. Až budu vzpomínat na svou kariéru, určitě budu na všechny své štace vzpomínat v tom nejlepším. Ve všech týmech byla dobrá parta, kupa srandy a když se k tomu ještě přidají úspěchy, je to pomyslná třešnička na dortu. O tu se teď pokusíme i s Kertem," přeje si Libor Topolánek.

"Hecování neprobíhá. Myslím že jak Kladeňáci, tak i my víme, že karty jsou rozdány jasně," tvrdí před utkáním s bývalými spoluhráči Libor Topolánek. Tým soupeře se po pěti letech částečně obměnil. "Spousta hráčů, s kterými jsem hrál já, už tam nepůsobí, tým je "omlazen", každopádně s pár hráči nějaké hecování probíhá. Na hřišti jsme sice "nepřátelé", ale mimo něj jsme kamarádi," říká o vztahu kladenskými Tomáš Wróbel. Libor Topolánek na závěr dodává: "Nicméně mě napadá, že mám Koudyho flash disk, takže přece jen mám nějaký trumf. Mohl bych ho s ním vyměnit za nějaké body. :)"

  Tags: , , , , , , , , ,