MISTR ČR 2017, 2018, 2019, 2021 a 2022

Kert Park se zařadil mezi hokejbalová centra mládeže

Nezařazené 13.01.2016   Michal Pěch

Prvního ledna odstartoval projekt hokejbalových center mládeže a hokejbalový oddíl z Prahy 13 HC Kert Park Praha se stal jedním z devíti klubů v České republice, který tento status získal.

Začátkem nového roku 2016 naplno odstartoval projekt hokejbalových center mládeže. Zájem zapojit se do "nultého ročníku" mělo celkem dvanáct klubů v republice, mezi které se zařadil i Kert Park. "Zisk statusu hokejbalového centra mládeže bylo jedním z našich cílů v druhé polovině roku 2015. Jsem rád, že se nám to podařilo," přibližuje místopředseda klubu Lukáš Ptáčník. Právě on celý projekt za HC Kert Park Praha zaštiťuje.

Pro zisk statusu hokejbalového centra pro rok 2016 musel klub splnit hned několik podmínek, jako například dostatečný počet mládežnických kategorií a kvalifikovaných trenérů, adekvátní úroveň zázemí a hokejbalového areálu, vypracování ročního tréninkového plánu nebo celoročního plánu náborových akcí. Samotnému udělení statusu pak ještě předcházel audit z Českomoravského svazu hokejbalu. "K získání statusu hokejbalového centra mládeže jsme museli splnit celou řadu podmínek a také absolvovat kontrolní audit provedený zástupci projektu hokejbalového centra mládeže. Projektu jsme věnovali spoustu času a úsilí, o to více nás těší, že naše práce nepřišla vniveč. Na druhou stranu je to pro náš klub také závazek do budoucna, jelikož tento status si budeme chtít udržet i pro roky následující," těší Lukáše Ptáčníka.

Status hokejbalového centra mládeže nepřinese Kert Parku jen pomyslnou „nálepku“."Díky zisku statusu hokejbalového centra mládeže budeme moci lépe rozvíjet jak naši mládež, tak i naše trenéry, dále se účastnit různých workshopů a přednášek týkajících se práce s mládeží apod. Nemohu samozřejmě opomenout také zisk dalších finančních prostředků, které budeme moci použít na nákup hráčského vybavení pro děti i jako drobné odměny trenérům," uzavírá Lukáš Ptáčník.

  Tags: , , , , ,